MX-3.com
http://mx-3.com/phpBB3/

Car wouldn't start
http://mx-3.com/phpBB3/viewtopic.php?f=15&t=82093
Page 1 of 1

Author:  mitmaks [ December 11 2016, 11:51 PM ]
Post subject:  Car wouldn't start

Im truck driver and parked my car in the company yard for couple weeks. Today I came home, started my car and drove to store to get a couple items. I came out later and car wouldn't start like totally dead. I used my booster pack and it wouldn't start, another guy tried to give me jump start and still it wouldn't start. Finally my brother came and we push started it. I drove back home and shut it down my driveway, went to restart it and it started up just fine, several times.
I wonder what was wrong? Battery is fairly new and I drove it from company yard to the store good 20 miles or so, battery should've had enough time to recharge.
i think when I come home next time I'll load test battery and maybe check starter, remove it and take it auto parts store to check it on their test bench. Anything else I can do?

Author:  Daninski [ January 08 2017, 9:54 PM ]
Post subject:  Re: Car wouldn't start

Check the battery wire at the starter for corrosion.

Author:  lewismak [ February 08 2017, 3:40 AM ]
Post subject:  Re: Car wouldn't start

I would check the ground connection as well as the ignition switch.

Author:  marcdh [ February 08 2017, 4:20 PM ]
Post subject:  Re: Car wouldn't start

If you didn't hear any noises sounds like ground. Otherwise could be sticky solenoid, a whack with a hammer can dislodge it temporarily.

Author:  mitmaks [ February 10 2017, 8:37 PM ]
Post subject:  Re: Car wouldn't start

I load tested battery and it showed that it was not holding charge, recharged it and so far its been able to start the car.

Page 1 of 1 All times are UTC - 5 hours [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/