Donate to the MX-3.com Forums
View unanswered posts | View active topics It is currently November 21 2019, 7:28 PM



Reply to topic  [ 4 posts ] 
 Stumped... 
Author Message
Junior Member
User avatar

Joined: August 04 2014, 11:41 PM
Posts: 26
Location: Lower Mainland, BC
Reply with quote
Post Stumped...
Hi all, just recently got my 96 mx3 w/klze back on the the road and have encountered an odd problem.
Randomly, the engine will cut out for a brief moment and then come back to life as though nothing had happened.
These cut outs are accompanied by the tach dropping to zero and the cel going off then back on (persistent egr code...needs cleaning I think).
I think the fuel pump goes off and on as well as I hear a click from the back seat.
It never cuts out at idle and only if there's moderate to heavy throttle input mostly on acceleration but sometimes on decel.

I've replaced the complete distributor with new, replaced plug wires, checked and cleaned all grounds, sprayed deoxit contact cleaner on all the harness plugs including ecu. I had a tps from my old k8 tb/manifold I swapped as well.
Nothing I've done has changed this behavior at all. Its totally random ie: some trips its happens a lot, some a little , some not at all.

The only things I can think of are a harness short or a bad ecu...any insight would be greatly appreciated

_________________
1996 MX-3 GSR Silver Stone 5 spd 4.11:1
1993 MX-3 GS Clear White Auto -> 5 spd 4.39:1
1993 MX-3 GS Blaze Red 5 spd - traded


November 27 2016, 8:11 PM
Profile
Junior Member
User avatar

Joined: August 12 2016, 2:22 PM
Posts: 11
Location: Kent
Reply with quote
Post Re: Stumped...
Hello,

The first thing that i can think of would be the mass air flow sensor and the harness going to it.
Try moving the wires a bit when on idle and also cleaning the sensor.

Also check your relays and see if any are sticking.

These are just guesses though.

_________________
The quieter you are the more you can hear.


November 28 2016, 7:54 PM
Profile
Supporting Member
User avatar

Joined: July 27 2006, 8:09 PM
Posts: 3774
Location: Chattanooga, TN
Reply with quote
Post Re: Stumped...
2nd gen mitsu eclipses used to shut off randomly on the interstate because of a defective ECU.

_________________
Bane
'93 Mazda MX-3 ZE
Image
She Hates Me
My For Sale Thread
My Feedback Thread
My GS Worklog Thread


December 02 2016, 12:23 PM
Profile
Junior Member
User avatar

Joined: August 04 2014, 11:41 PM
Posts: 26
Location: Lower Mainland, BC
Reply with quote
Post Re: Stumped...
Hey thanks for the responses..I was out of town for a week.
Damn car stopped being weird...only thing i did was put on a k&n oiled filter on the cold air intake. I bought a spare kl02 vaf just in case it was the vaf acting up as it was accel/decel related. Maybe the oil helped :shrug: :freak:

_________________
1996 MX-3 GSR Silver Stone 5 spd 4.11:1
1993 MX-3 GS Clear White Auto -> 5 spd 4.39:1
1993 MX-3 GS Blaze Red 5 spd - traded


December 06 2016, 12:59 AM
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 4 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.